Afholdte
Nøglen til historien - Gitte Kaths plakater i 40 år
 
"Nøglen til historien - Gitte Kaths plakater i 40 år", en jubilæumsudstilling, som viser iscenesætteren, scenografen og plakatmageren Gitte Kaths sanselige værker.
 
Christianias Plakater I 45 År

I 2016 er det 45 år siden, Christiania blev etableret. I den anledning viser Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By udstillingen ”Fristaden. Christianias plakater i 45 år”, der med plakaterne som talerør belyser stadens eksistens, udvikling og idealer. Udstillingen står til og med tirsdag 3. januar 2017.

Christiania            Christiania

  

 
Spot On ! - Engelske Plakater Fra Mellemkrigsårene

spot on 001   spot on 002

 Dansk Plakatmuseum viser frem til og med 3. januar 2016 udstillingen : Spot on! Engelske plakater fra mellemkrigsårene.

Udstillingen viser de plakater, der banede vej for et kunstnerisk nybrud i britisk grafisk design og europæisk designtænkning. Den nye modernistiske reklameplakat satte funktion og effekt højest. Samtidigt gjorde den plakaten til scene for kunstnerisk opfindsomhed, gennemført håndværk og en ny målrettet professionalisme.

 

 Genkendelsens Glæde - Danske Plakat Klassikere

Plakat klassikere

I vores permanente udstilling "Genkendelsens Glæde" kan du opleve danske klassiske plakater fra de sidste 100 år. Se - eller gense - f.eks. Aage Sikker Hansens ikoniske plakat med Cirkel Kaffe pigen fra 1955 eller Grete Richs dejlige Karoline ko fra 1960´erne.

 

 Tidligere udstilling:

Andres Plakater - Fra Arnoldis Vægge

Per Arnoldi

Per Arnoldi er en af Danmarks absolut førende plakatkunstnere og hans plakater er kendt vidt og bredt også udenfor landets grænser. Men hvilke plakater, har Arnoldi selv hængende på sine vægge derhjemme? Og hvorfor netop dem? Hvad betyder de for ham?

Vi har fået lov til at få indblik i denne private historie. Per Arnoldi har udlånt sine plakater til Dansk Plakatmuseum og fortæller om dem i nogle meget personlige tekster på udstillingen ”Andres plakater – fra Arnoldis vægge”.


Udstillingen åbner 18. juli (Portrætfotoet af Arnoldi v/Jens Honoré).

 


Punk, protest og provokation

Udstillingen "Punk, protest og provokation" kan ses frem til og med 6. september 2015. 

 

 punk plakat  

 

Punken opstår i England i midten af 1970'erne, og den kommer til Danmark med Sex Pistols koncert i København i 1977. Bevægelsen er præget af anarkisme og drevet frem af vrede og aggressioner, som på det ydre plan især udmønter sig i musikken og påklædningen.

 

I plakatmuseets udstilling fortælles punkens historie ud fra det grafiske element, primært plakaterne, men også ud fra flyers, pladecovers, kasettebånd og fanzines. Udstillingen vil endvidere vise fotos fra miljøet, og man vil kunne lytte til smagsprøver på punkens musik. 

 

Punk plakat

 

 


Valget er dit

Valget er dit ! Den danske valgplakat i 100 år

Et valg uden valgplakater er lige så utænkeligt som en jul uden nisser. Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By udstiller omkring 100 af de mest markante og kreative plakater fra danske folketings- og landstingsvalg i perioden 1918 - 2015. 

Udstillingen kan ses til og med søndag den 5. juli.


Aarhus Festuge 50 År 

Udstilling fra den 28. juni 2014

Aarhus Festuge afholdes i år for 50. gang. På Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By kan man i den forbindelse opleve og genopleve festugens i alt 64 officielle plakater.

De suppleres med en række plakater for nogle af de mest mindeværdige arrangementer i Festugen.

 


Særophængning:

"Tre klassikere fylder 100"

Plakatkunstnerne Aage Rasmussen, Des Asmussen og Maggi Baaring blev alle født i 1913, derfor viser Dansk Plakatmuseum et udvalg af deres plakater i en særophængning i udstillingen "Genkendelsens Glæde". Desuden udgivet et katalog med tekst om den enkelte kunstner og gengivelser af deres markante plakater. Udstillingen kan ses indtil udgangen af 2013.

 

Tre klassikere fylder 100

 

 

 

 

Finn Nygaard 

”We are all equal” - “The Faces of Racism Revealed”

Plakatudstilling af Finn Nygaard, 30. august - 31. december 2013

  

 

Udstillingsplakat

 

Lis Zwick, Jørgen Nash og Drakabygget

9. februar til 11. august 2013

 

Billeder fra udstillinger:

Lis Zwick, Jørgen Nash og Drakabygget:

Lis Zwick, Jørgen Nash og Drakabygget